/
x

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati si personaliza experienta utilizatorilor.

Pagina principală / Despre Softline / Blog / Softline România s-a certificat ca Microsoft Licensing Solution Provider (LSP)

Softline România s-a certificat ca Microsoft Licensing Solution Provider (LSP)

Softline România s-a certificat ca Microsoft Licensing Solution Provider (LSP)

În luna ianuarie a anului 2018, Softline România a primit certificarea Microsoft Licensing Solution Provider (LSP), ca urmare a respectării de către companie a standardelor ridicate impuse de această certificare, începând de la profesionalismul angajaților și până la capacitatea de a le oferi clienților săi servicii și suport tehnic de excepție. În noua calitate, Softline România le va putea furniza clienților săi antreprenori și corporații soluții complexe în condiții atractive.
„În noua sa calitate de LSP, Softline a pătruns cu succes pe piața internațională, alăturându-se celor mai importanți 20 de parteneri Microsoft din Europa. Noi construim parteneriate de încredere, pe termen lung, cu clienții noștri, iar statutul LSP ne permite să oferim, pe lângă serviciile noastre unice, și cele mai bune condiții de licențiere. Fiind prezenți pe piața IT de 25 de ani și deservind clienți din peste 30 de țări, am acumulat experiențe unice, care ne permit să le oferim clienților noștri cele mai bune soluții IT, dublate de servicii de excepție”, a declarat Zoltán Mészáros, Director General Softline pentru Europa de Est.
„Softline este partenerul nostru de mulți ani. Sperăm că prin investițiile făcute și prin creșterea afacerilor lor pe piața din România, eforturile noastre comune vor fi și mai eficiente și vor înregistra și mai multe succese pe termen lung. Furnizarea unei game variate de servicii de consultanță IT și alte servicii conexe, precum și înaltul profesionalism reprezintă punctele forte ale echipei Softline”, a declarat Irina Captariu, Partner Development Manager la Microsoft.
Portofoliul Softline cuprinde soluții de stocare în cloud adresate sectorului public și privat, soluții end-to-end, licențiere software, echipamente hardware, precum și o largă varietate de servicii conexe. Domeniile de interes pentru Softline România vor fi implementarea soluțiilor Microsoft Cloud precum Azure și Office 365, dar și serviciile de Software Asset Management (managementul licențelor software).
Microsoft Azure este o platformă cloud care le permite utilizatorilor să rezolve probleme din sfera IT sau a afacerilor, oferind acces la resurse informatice nelimitate și la peste 100 de servicii preconfigurate. „Datorită ajutorului primit de la specialiștii Softline, am reușit să creăm infrastructura cloud în cel mai scurt timp posibil, pentru a asigura astfel accesul utilizatorilor noștri la conținut digital. Procedura simplificată de facturare și capacitatea nelimitată de stocare a fișierelor asigură utilizarea optimă a resurselor IT disponibile”, este de părere Nukri Basharuli, Director Executiv al Aggregion, furnizor multidisciplinar de platforme cloud, cu sediul în Marea Britanie, care s-a confruntat cu provocarea de a asigura accesul rapid și convenabil al utilizatorilor la fișierele și drepturile proprietarilor din memoria media a companiei.
Microsoft Office 365 este setul de versiuni clasice și cloud ale aplicațiilor Microsoft Office pe care angajații organizațiilor le utilizează zilnic, cu servicii suplimentare de tip cloud (precum servicii de e-mail de nivel profesional, rețele de socializare interne, servicii de mesagerie instant și de videoconferință), care eficientizează relațiile de colaborare și stilul de muncă flexibil. „Prin implementarea suitei Office 365 și în urma migrării conturilor de e-mail la platforma Exchange Online, utilizatorii sunt mai mulțumiți, ceea ce a îmbunătățit considerabil maniera noastră de lucru în cadrul departamentului de sisteme. Pe scurt, este un beneficiu pentru întreaga organizație. Estimăm o creștere a productivității cu 20%”, a declarat Diego Waksman, Director Executiv de Tehnologia Informației la spitalul Alemán, una dintre cele mai vechi instituții medicale din Argentina, care acoperă 55 de specialități din domeniul medical și deservește 60.000 de pacienți în fiecare lună.
Software Asset Management (SAM) este o abordare în ceea ce privește revizuirea și gestionarea licențelor software ale clientului în vederea optimizării infrastructurii sale IT, luând în considerare nevoile afacerii și strategiile de dezvoltare a informațiilor, abordare bazată pe analiza profesională și pe standardele internaționale. Nguyen Trong Tuan, Director IT al companiei vietnameze de transport maritim Vitranschart prezintă, pe scurt, beneficiile proiectului SAM realizat de experții Softline: „Proiectul de gestionare a licențelor software ne-a ajutat la soluționarea unei serii întregi de sarcini. Implementarea SAM a dus la simplificarea practicilor noastre de planificare financiară, permițându-ne să revizuim și să optimizăm cheltuielile viitoare cu infrastructura IT. Proiectul a făcut ca licențele pe care le deținem să fie mai ușor de gestionat și a redus expunerea noastră la riscurile de natură juridică.”