/
x

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati si personaliza experienta utilizatorilor.

DLP

Soluţiile DLP sunt sisteme de protecţie împotriva scurgerilor  informaţiilor confidenţiale.

Volumul de informaţii generat anual de companii nu permite protecţia şi controlul acestora în mod corespunzător. Acesta este motivul pentru care problema prevenirii scurgerii datelor confidenţiale  astăzi este deosebit de actuală.

Avantajele implementării sistemului DLP pentru afacerea dumneavoastră:

 • Reducerea numărului de documente care conţin date confidenţiale în zona de acces public.
 • Excluderea scurgerii de informaţii din neatenţie  şi neglijenţă, reducerea probabilităţii scurgerii voite a informaţiilor din reţeaua companiei.
 • Obţinerea informaţiilor cu privire la angajaţii neloiali.
 • Identificarea deficienţelor  în procesul actual  de lucru cu documente confidenţiale.
 • Instruirea angajaţilor pentru a lucra cu informaţii confidenţiale.
 • Creşterea „maturităţii” infrastructurii IT.
 • Excluderea eventualelor pierderi legate de divulgarea informaţiilor confidenţiale  

DeviceLock DLP Suite

DeviceLock DLP Suite este format din cinci module, care protejază organizaţia împotriva scurgerilor de informatii:

DeviceLock oferă administratorilor de rețea posibilitatea de a stabili și aplica politicile contextuale pentru modul în care, atunci când, în cazul în care să, și de către cine datele pot sau nu pot fi mutate sau de la laptop-uri ale companiei sau PC-uri desktop prin dispozitive, cum ar fi telefoane, camere digitale, stick-uri USB, CD / DVD-R, tablete, imprimante sau MP3 playere. În plus, politicile pot fi stabilite și aplicate pentru operațiile de copiere prin intermediul Clipboard Windows (CTRL+C/CTRL+V – Copy/Paste), precum și operațiunile de screenshot pe calculator punctul final.

NetworkLock adaugă un control la nivel de context al comunicațiilor în rețea de utilizator prin intermediul internetului, prin astfel de mijloace ca: e-mail de companie, Webmail personale, servicii de mesagerie instantanee, rețele sociale (cum ar fi Facebook, Google+, Twitter), navigarea pe web, transferuri de fișiere FTP, precum și nor servicii de partajare de fișiere bazate pe cum ar fi Dropbox, SkyDrive și Google Drive.

ContentLock adaugă capacitatea de a privi fișiere în interiorul și alte obiecte de date (cum ar fi e-mailuri și webmails, chat-uri, posturi de blog etc.) pentru informații sensibile cum ar fi numere de securitate socială, numere de cărți de credit, numere de conturi bancare sau alte informații care pot fi definite de utilizator și pentru a bloca sau permite luarea unor decizii bazate pe politici care au de a face cu conținutul fișierului.

Descoperirea este o componentă licențiată separat, care ajută administratorii de rețea și a personalului de securitate localizarea anumitor tipuri de conținut stocate în interiorul și în afara limitelor rețelei corporative. Descoperirea de conținut nedorit este esențială atunci când încearcă să protejeze proprietatea intelectuală a societății, activitățile de control ale angajaților și administrează rețele de calculatoare.

McAfee Data Loss Prevention

Prin intermediul McAfee Data Loss Prevention aveti posibilitatea sa sa monitorizati rapid si usor evenimente desfasurate in timp real, sa aplicati politici de securitate la nivel central pentru a reglementa modul in care angajatii dvs. utilizeaza si transfera date sensibile si pentru a genera rapoarte detaliate asupra utilizarii.

Avantaje:

 • Previne pierderile de date prin  e-mail, IM, FTP, HTTP, HTTPS, webmail, USB, CD, DVD, iPod, printare, copy/paste, capturi de ecran, peer-to-peer (P2P) si postarea pe Web
 • Permite specificarea de filtre detaliate, bazate pe continut, monitorizarea si blocarea datelor confidentiale pe orice dispozitiv mobil de stocare
 • Administreaza si raporteaza respectarea politicii de conformitate prin intermediul consolei unificate de management ePO
 • Ofera protectie consistenta indiferent daca endpoint-ul este in retea sau in afara retelei fara a afecta operatiunile

Kaspersky Data Loss Prevention

Software-ul Kaspersky DLP este un modul special de protecţie împotriva scurgerilor de date care permite să controlaţi şi la nevoie să preveniţi transferul de informaţii confidenţiale. Soluţia Kaspersky DLP analizează conţinutul mesajelor şi ataşamentelor de e-mail şi reacţionează la tentativele de dezvăluire a datelor sensibile pentru afacere prin mesajele de e-mail Microsoft Exchange sau prin documentele de pe serverele de colaborare Microsoft SharePoint. Modulul Kaspersky DLP completează soluţiile corporative „Laboratoarele Kaspersky”: Kaspersky Total Security pentru afaceri, Kaspersky Security pentru serverele de e-mail şi Kaspersky Security pentru servrele de colaborare care asigură protecţia complexă a infrastructurii  IT a companiei.

Kaspersky DLP permite să detectaţi în mesajele expediate  şi în lucrul cu documente anumite tipuri de date confidenţiale, în special informaţiile financiare, inclusiv datele juridice sau informaţiile privind carduri bancare  etc. O opţiune suplimentară pentru companiile ruseşti – în funcţia nouă a produselor este adăugată opţiunea de a identifica datele personale ale angajaţilor sau ale clienţilor  şi de a preveni scurgerea acestora în conformitate cu legea LF -152 „Protecţia datelor personale”.

Pe lângă utilizarea dicţionarelor preinstalate şi actualizate, administratorii Kaspersky DLP vor putea accesa opţiunea de a compune în mod independent dicţionarele conţinând un set de cuvinte şi fraze cheie caracteristice pentru informaţii confidenţiale, de asemenea, este prevăzută crearea de amprente digitale ale datelor structurate.

Symantec Data Loss Prevention

Symantec Data Loss Prevention 10 – este o protecție complexă împotriva scurgerilor de date secrete. Pachetul Symantec Data Loss Prevention 10 permite beneficiarilor să aplice în mod activ criptarea și gestionarea corporativă a drepturilor ERM (Enterprise Rights Management), pe baza conținutului documentelor, și de asemenea să integreze  sistemul de prevenire a scurgerilor  cu alte soluții  Symantec.