X  Inchide

Comanda Rapida

  1. *
  2. *
  3. Alegeti metoda preferata de contact:
  4. *
  5. Abonare la newsletter:
  6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Solutii de audit SAM


Rularea solutiilor specializate de auditare Software Asset Management presupune cartografierea intregii infrastructuri software şi hardware, indiferent de producator.

1. In primul rand se ruleaza o aplicatie de inventar, care va ajuta sa inţelegeti ce fel de software aveti instalat, cat este de eficient si ce licente sunt folosite in mod legitim la nivel de companie.
Inventarierea manuala consuma o mare parte a timpului. Acum exista aplicatii ce automatizeaza inventarierea sistemului asa incat sa eficientizezi timpul la maximum!

Aplicatii de colectare automata a datelor despre softurile rulate in companie:

Audit Pro

ITMan v2.3

Aplicatii de colectare automata a datelor software pentru Desktops:

FlexNet Manager- Flexterra Software

 

Sisteme complete- ITAM/SAM:

Provance

FrontRange

Altiris

HP Asset Management

2. In al doilea rand, un audit de sisteme IT va permite evaluarea starii actuale şi introducerea de standarde uniforme corporative pentru tot inventarul de software. Aceste standarde permit utilizatorului sa evite problemele de incompatibilitate intre diferitele formate de date, precum şi stabilirea exacta a tipurilor de aplicatii specifice pentru fiecare loc de munca.

Pe baza unor functionalitati tehnice selectate de specialistii Softline, pot fi derulate ulterior urmatoarele acţiuni:

  • instalarea sistemului software de tip server pe un server dedicat, in conformitate cu activitatea fizica a acestui server dedicat;
  • conexiunea la serverele existente pentru configurarea bazei de date;
  • rularea modulelor de distribuţie pentru a colecta informaţii despre aplicatiile client instalate pe toate computerele care sunt accesibile din system. Pentru aceasta procedura poate fi folosit si un sistem de control la distanţa;
  • inventarul (scanarea) software pe toate computerele pe care ruleaza aplicatii client.

Pentru a atinge toate obiectivele de gestionare a software-ului existent se impune ca inventarul disponibil pe suport de hartie sa fie transferat in inventarul sistemului software. Acest transfer poate fi realizat de specialiştii Softline.

Rezultatul: o baza de date unica a documentelor justificative, cu referire la software-ul specific şi staţiile de lucru care vor trebui sa-l foloseasca, in scopul de a gestiona in mod eficient toata infrastructura software.