X  Inchide

Comanda Rapida

  1. *
  2. *
  3. Alegeti metoda preferata de contact:
  4. *
  5. Abonare la newsletter:
  6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Microsoft Software Asset Management


Ce este Microsoft Software Asset Management? 

Software Asset Management (SAM) reprezinta cea mai buna solutie de administrare si optimizare a bunurilor IT existente in organizatia dvs., solutie ce inglobeaza un set de procese si proceduri ce si-au dovedit eficienta in acest sens. Implementand SAM va protejati investitiile facute in software si totodata puteti cu usurinta inventaria si optimiza felul in care organizatia dvs. isi foloseste resursele.

SAM va poate ajuta sa: 

  • Controlati costurile si riscurile afacerii pentru o mai solida si mai buna pozitie financiara.
  • Optimizati investitiile existente astfel incat sa realizati mai mult cu resursele pe care le detineti deja.
  • Cresteti capacitatea si maturitatea afacerii dvs. pe masura ce si cerintele ei cresc, prin flexibilitate si agilitate.

Implementarea SAM 

Puteti implementa SAM in organizatia dvs. in doar 4 pasi simpli:
1.    Realizati un inventar astfel veti sti cu exactitate de ce resurse dispuneti.
2.    Organizati-va toata documentatia si licentele aferente software-ului pe care il detineti.
3.    Creati politici si proceduri, stabiliti noi standarde si definiti noi criterii pentru toate fazele din ciclul de viata al produselor software.
4.    Mentineti acuratetea datelor din planul SAM prin verificari regulate, inventare si cursuri profesionale pentru angajati.

Modelul de optimizare SAM 

Modelul de optimizare SAM (SOM) este solutia lansata de Microsoft care permite partenerilor si clientilor sa evalueze SAM eficient si obiectiv. Microsoft a creat acest model pentru a oferi o platforma care sa sprijine intelegerea si imbunatatirea administrarii resurselor software din organizatia dvs., tinand cont chiar de nevoile ei specifice. Modelul de optimizare SAM reprezinta un set de criterii care va ajuta sa evaluatti SAM corespunzator si sa luati decizii corect informate. Microsoft ofera instrumentele si a creat un ecosistem de parteneri certificati SAM care va pot oferi serviciile lor pentru a va ajuta sa identificati ce software utilizati in mod eficient in organizatia dvs, de care software va puteti lipsi si care poate fi retras sau transferat.