X  Inchide

Comanda Rapida

  1. *
  2. *
  3. Alegeti metoda preferata de contact:
  4. *
  5. Abonare la newsletter:
  6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Licentiere


Licentierea software presupune accesul unei persoane sau al unui grup de persoane la un anumit software. Majoritatea aplicatiilor se licentieaza, nu se vand propriu-zis. In timp ce unele aplicatii se licentiaza in functie de numarul de dispozitive pe care ruleaza software-ul licentiat, altele se licentiaza in functie de numarul de utilizatori. De obicei, licentele pentru PC-uri va permit sa rulati software-ul respectiv pe un singur dispozitiv si se permit copiile doar pentru back-up. Alte tipuri de licente va permit sa rulati programul pe mai multe Pc-uri insa nu simultan.

Probleme asociate cu licentierea incorecta

  • Responsabilitatea legala

Utilizarea de software nelicentiat constituie incalcarea legii copyright-ului si poate duce la aplicarea de sanctiuni legale. Compania poate fi data in judecata de proprietarul software-ului iar reprezentantii acesteia risca sanctiuni administrative sau penale.

  • Stirbirea reputatiei profesionale

Incalcarea legii copyright-ului poate afecta considerabil reputatia companiei.

  • Imposibilitatea de a beneficia de up-date-uri si lipsa suportului tehnic

Producatorii de software nu ofera suport tehnic pentru versiunile piratate. Daca intampinati probleme tehnice, va trebui sa gasiti o solutie pe cont propriu.In plus compania nu va avea voie sa cumpere upgrade-uri ale produselor pe care le-a piratat.

  • Aparitia incompatibilitatilor

folosirea de software nelicentiat poate duce la aparitia de incompatibilitati intre programe care de obicei interactioneaza foarte bine.