X  Inchide

Comanda Rapida

 1. *
 2. *
 3. Alegeti metoda preferata de contact:
 4. *
 5. Abonare la newsletter:
 6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

School Agreement


Contractele School Agreement reprezinta o modalitate de abonare la produsele si tehnologiile Microsoftprin care se urmareste standardizarea retelei de calculatoare cu cele mai noi versiuni ale produselor, platind rate anuale.

Beneficiile School Agreement

 • Simplificarea administrarii licentelor – toate licentele sunt cuprinse intr-un singur contract, ale carui detalii pot fi consultate online prin VLSC. Se poate instala orice versiune a unui produs inchiriat, pentru ca drepturile de upgrade sau downgrade sunt incluse.
 • Avantaje financiare – achitarea in rate a produselor reprezinta un cost, nu o investitie care se devalorizeaza in timp. Suma ratelor anuale este mai mica decat o achizitie echivalenta prin contract Open License – Academic.
 • Reducerea efortului de mentenanta. Productivitate crescuta – prin dreptul de a instala orice versiune, puteti standardiza reteaua pentru a reduce problemele de compatibilitate. Un numar mai mic de versiuni este mai usor de gestionat  iar utilizatorii nu vor pierde timp incercand sa repare probleme care pot fi evitate cu usurinta.

 • Legalitate. Utilizare imediata. Acces la cele mai noi tehnologii – noile calculatoare incorporate in retea pot fi instalate legal foarte rapid iar plata se actualizeaza incepand cu anul urmator introducerii lor in retea. Dreptul de upgrade va permite sa utilizati mereu cele mai noi versiuni ale programelor Microsoft.

Cum functioneaza contractul School Agreement

Durata contractului. Derulare. Terminare.
Contractul se incheie pe o perioada de 1 sau 3 ani, direct cu Microsoft. Achizitia efectiva a licentelor se face prin partenerii Microsoft avand statutul AER. La sfarsitul perioadei de leasing, clientul are 3 optiuni:

 • Continuarea contractului pentru inca 1 sau 3 ani. Reinnoirea este cea mai avantajoasa optiune.
 • Buy-Out – achizitionarea la final a licentelor perpetue pentru software-ul inchiriat, la un pret mai scazut.
 • Incheierea contractului cu dezinstalarea produselor software acoperite de contract.

Plata anuala, upgrade inclus
Plata ratei se face anual, in avans. Se plateste la semnarea contractului, pe anul urmator si ulterior, la fiecare „aniversare”, pentru anul care urmeaza. Rata se calculeaza in functie de produsele inchiriate si numarul de calculatoare pe care sunt instalate.

Pe toata perioada contractului, clientul are dreptul de a instala ORICE versiuni ale produselor incluse in contract, dreptul de downgrade sau upgrade la versiunile ulterioare fiind inclus in rata anuala.

Flexibilitate. Sincronizare cu dinamica organizatiei
In contractul School Agreement pot fi adaugate oricand PC-uri noi pe care puteti instala rapid platforma software contractata, fara a plati ceva in acel moment. Rata chiriei se va actualiza din anul imediat urmator, dar fara plata retroactiva pentru statiile nou introduse.

La „aniversarea” imediat urmatoare a contractului, cand se plateste rata anuala, clientul anunta cate PC-uri noi au fost adaugate la contract pe parcursul anului ce-a trecut. Aceasta declaratie se numeste True-Up. Pe baza ei, se actualizeaza rata pentru anul urmator; pretul per statie este fix pe toata durata contractului.

Pentru licentiere academica, Softline Romania este Microsoft Authorized Education Reseller. Mai multe informatii aici.