X  Inchide

Comanda Rapida

 1. *
 2. *
 3. Alegeti metoda preferata de contact:
 4. *
 5. Abonare la newsletter:
 6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Open Value Subscription


Modelul Open Value Subscription pentru inchiriere sau leasing de software ofera companiilor posibilitatea de a folosi cele mai noi tehnologii Microsoft pe baza unei plati anuale sau achizitionand licentele in rate.

Contractele OVS se semneaza pe o perioada de 3 ani. La sfarsitul perioadei, clientul are optiunile de a prelungi contractul, de a achizitiona licentele perpetue sau de a renunta cu totul la software-ul inchiriat.

Avantajele leasing-ului de software

 • Avantajul financiar – subscriptia pentru software reprezinta un cost, nu o investitie ce se poate devaloriza in timp. Platiti software-ul esalonat si puteti reinvesti banii pe care altfel ar trebui sa-i alocati licentierii. Spre exemplu, licentele preluate prin Open License se platesc integral la momentul achizitiei.
 • Utilizare imediata a tehnologiei – spre deosebire de achizitionarea licentelor in Open License sau FPP, produsele incluse in contractul OVS pot fi utilizate imediat, platind o suma mai mica decat valoarea totala a licentelor daca ar fi achitate imediat.
 • Planificare bugetara simpla – rata anuala se calculeaza dupa o formula simpla: ce produse, pe cate calculatoare in anul respectiv. Dreptul la upgrade implicit elimina necesitatea planificarilor suplimentare.
 • Facilitarea inluderii de noi Pc-uri in contract – daca reteaua se extinde intr-un an, produsele software incluse in contract pot fi folosite imediat pe noile PC-uri, in mod legal. Rata se ajusteaza numai la aniversarea urmatoare a contractului, platita in avans pentru urmatorul an. Nu trebuie sa platiti software-ul imediat ce aduceti un nou calculator in retea.

 • Infrastructura IT flexibila si standardizata – instaland aceleasi versiuni in intreaga retea sunt evitate problemele de compatibilitate. Standardizarea reduce semnificativ acel Total Cost of Ownership, cheltuielile totale cu exploatarea unui echipament pe toata durata de viata a acestuia. In plus, sistemul informatic va fi permanent in pas cu cele mai noi tehnologii.
 • Drepturi de upgrade – ratele anuale includ Software Assurance. Pe langa drepturile de upgrade la cele mai recente versiuni aparute pe parcursul contractului, aveti acces la toate celelalte beneficii asociate.

 • Gestiunea simplificata a licentelor – toate licentele sunt cuprinse intr-un singur contract. Detaliile despre licente, rate, perioada contractuala etc. se pot consulta gratuit direct pe site-ul VLSC. PC-urile din contract pot rula oricare din versiunile produselor inchiriate, deci nu este necesara o evidenta a versiunilor.
 • Administrarea online a contractului – Accesand site-ul Volume Licensing Service Center, pe baza unui Windows Live ID personal si a numarului de contract, IT managerul unei organizatii poate consulta detaliile contractului si poate folosi beneficiile aditionale asociate.

Semnarea unui contract Open Value Subscription le ofera companiilor posibilitatea de a face economii importante in achizitionarea dreptului de folosire a produselor Microsoft precum si posibilitatea obtinerii avantajelor maxime oferite de implementarea celor mai noi tehnologii.

Cum functioneaza contractul de leasing OVS

Inchirierea software se desfasoara pe o perioada de 3 ani, iar plata chiriei se efectueaza anual, in avans. La sfarsitul perioadei de leasing, clientul are 3 optiuni:

 • Continuarea contractului pentru inca 3 ani. Reinnoirea este cea mai avantajoasa optiune
 • Buy-Out – achizitionarea la final a licentelor perpetue pentru software-ul inchiriat, la un pret mai scazut
 • Terminare cu dezinstalarea produselor software ce au fost incluse in contract

Plata anuala, upgrade inclus
Plata ratei se face anual, in avans. Se plateste la semnarea contractului, pe anul urmator. Apoi, la fiecare „aniversare”, pentru anul care urmeaza. Rata se calculeaza in functie de produsele inchiriate si de numarul de calculatoare pe care sunt instalate.

Pe toata perioada contractului, clientul are dreptul de a instala ORICE versiuni ale produselor incluse in contract, dreptul de downgrade sau upgrade la versiunile ulterioare fiind inclus in rata anuala.

Un contract pentru standardizare software
Contractul OVS se semneaza pentru toate statiile eligibile ale companiei (minim 5).

Unul din scopurile principale este ca toate statiile sa ruleze aceleasi versiuni de Windows si Office, pentru a minimiza incompatibilitatile si costurile asociate suportului si mentenantei. Contractul OVS este solutia potrivita pentru organizatiile care au nevoie de software la zi la cele mai mici costuri.

Pe langa platforma Windows, Office si SBS-CAL sau Core-CAL, se pot inchiria si o gama larga de produse software aditionale.

Flexibilitate. Sincronizare cu dinamica organizatiei
Pe parcursul contractului pot fi adaugate PC-uri noi in OVS. Clientul poate instala imediat platforma software contractata, fara a face plata in acel moment. Rata chiriei se va actualiza din anul imediat urmator, dar fara plata retroactiva pentru statiile nou introduse.

Evolutia generala a contractului OVS in cei 3 ani

1. La momentul semnarii contractului

Clientul OVS alege componenta software ce va fi instalata pe toate PC-urile eligibile din organizatie. Pe langa componenta de baza, se pot alege si produse software aditionale – aplicatii sau servere.

Componentele sunt:

 • Windows Business Upgrade with Enterprise – sau – Windows Business Upgrade with MDOP Office Professional Plus – sau – Office Small Business
 • Core-CAL – sau – SBS-CAL – sau – EBS-CAL

Nivelurile de pret si discount-urile se determina la acest moment, in functie de componentele alese, numarul de PC-uri incluse initial, versiunile de limba selectate sau dotarea initiala cu software.

Cu ocazia semnarii contractului, se achita in avans si prima rata a chiriei. Ratele urmatoare se platesc la fiecare „aniversare”.

2. Pe parcursul celor 3 ani

La fiecare „aniversare” a semnarii contractului, trebuie platita rata in avans pe anul urmator. Preturile raman fixe pe intreaga perioada a contractului de leasing, insa inaintea platii, clientul anunta modificarile aparute printr-o declaratie numita True-Up/Down. Pe baza acestei declaratii se calculeaza rata de platit, luand in considerare:

 • Noile PC-uri eligibile adaugate sau scoase din retea in anul ce s-a scurs
 • Eventualele produse software aditionale care au fost instalate

Nota: Numarul de PC-uri nou introduse pe parcursul unui an de contract nu poate depasi numarul de PC-uri aflate deja in contract la inceputul anului respectiv.

Pentru produsele platforma de pe statii nou introduse – Windows, Office, -CAL – nu se plateste retroactiv, ci numai pentru anul care urmeaza. Aceasta facilitatea nu se acorda insa si pentru produsele software aditionale adaugate pe parcursul unui an de contract – acestea se platesc la momentul comenzii sau instalarii.

3. La finalul contractului, dupa 3 ani

La sfarsitul perioadei de leasing, clientul are 3 optiuni:

 • Continuarea contractului pentru inca 3 ani. Reinnoirea este cea mai avantajoasa optiune;
 • Buy-Out – achizitionarea la final a licentelor perpetue pentru software-ul inchiriat, la un pret mai scazut. Se achita o suma echivalenta cu:
  • rata pentru calculatoarele incluse in anul 3 de contract, daca este cazul
  • 1,75 × pretul ultimei rate achitate – rata 3.
 • Terminare cu dezinstalarea produselor software ce au fost incluse in contract. Clientul va sterge programele din calculatoare si ramane doar cu licentele pe care le avea inaintea semnarii acordului OVS.

Cum se administreaza contractul de leasing software

Prin aplicatia VLSC – Microsoft Volume Licensing Services – Managerul IT al unei organizatii poate consulta detaliile contractului OVS, pe baza unui Windows Live ID si a numarului de contract.

Prin VLSC puteti:

 • Consulta numarul si tipurile de licente incluse in contract si data urmatoarei aniversari;
 • Activa beneficiileSoftware Assurance asociate contractului OVS, in functie de produsele si cantitatile achizitionate.
 • Acorda unor delegati dreptul de a accesa detaliile contractului sau ale beneficiilor aditionale;
 • Accesa codurile Product Key asociate licentelor din contract, pentru instalare si activare;
 • Descarca direct kit-urile de instalare ale produselor.

Dovada licentierii
Dovada licentierii in cazul unui contract Open Subscription License se face prezentand, cumulativ:

 • Contractul OVS electronic sau tiparit
 • MediaKits Form
 • Acceptence Letter cu Agreement Number
 • Order Confirmation – fiecare comanda: rate anuale si comenzi intermediare pentru produse aditionale
 • Facturile de achizitie de la reseller si dovada platilor

Fulfillment. Disk-kit-uri
Disk-kit-urile OVS sunt discuri media CD/DVD specifice pentru Volume Licensing. Software-ul instalat de pe aceste discuri nu necesita activare.

Suporturile cu kituri de instalare sunt livrate direct de la Microsoft catre clienti pentru:

 • Produsele din platforma – Windows si Office – la comanda initiala si pentru versiunile nou aparute pe perioada contractului
 • Produsele aditionale (ex. software server) – la comanda initiala

Pentru produsele aditionale comandate ulterior semnarii contractului sau pentru versiunile nou aparute ale acestora pe perioada contractului, disk-kit-urile trebuie comandate de la reseller.