X  Inchide

Comanda Rapida

 1. *
 2. *
 3. Alegeti metoda preferata de contact:
 4. *
 5. Abonare la newsletter:
 6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Open License


Cea mai simpla forma a licentierii de volum

Programul Open License este destinat organizatiilor de orice dimensiune, oferind o modalitate simpla si rapida pentru plata integrala a licentelor la momentul cumpararii. Cu Open License, companiile pot obtine discounturi corespunzatoare nivelului de achizitii pentru licentele cumparate prin acest program si o serie intreaga de alte avantaje.

Contractul Open License se deschide automat odata cu prima achizitie de licente – order. Achizitia initiala trebuie sa fie de minim 5 licente. Dar marimea achizitiei initiale determina discount-ul oferit pentru contractul Open, ce va fi valabil timp de 2 ani. Achizitiile ulterioare efectuate sub acelasi contract vor beneficia de nivelul de discount stabilit initial.

Open License poate fi privit ca un angajament Microsoft facut pe 2 ani: orice achizitie ulterioara de licente – reorder – va beneficia de reducerea stabilita la prima achizitie. Desi dupa 2 ani de la achizitia initiala expira contractul Open License, licentele in sine vor fi in continuare valabile deoarece expira doar discount-ul oferit, nu si licentele achizitionate pe perioada contractului. O organizatie poate avea simultan mai multe contracte Open License deschise, eventual cu nivele diferite de discount.

La achizitie, clientul primeste dovada de licentiere: contractul Open in format electronic, accesibil la VLSC – Volume Licensing Service Center, in care se specifică numarul si tipurile de licente, plus un Authorization Number, in baza caruia se pot face comenzile ulterioare pe acelasi nivel de discount. Tot la VLSC se pot gestiona si beneficiile aditionale.

Produsele licentiate sunt apoi instalate folosind kituri ce se descarca, in baza contractului Open License, de pe site-ul VLSC.

Gestionarea contractelor si a licentelor Open

Unul dintre avantajele majore ale licentelor Open License il reprezinta administrarea facila a capitalului software astfel achizitionat. Managerul IT al unei organizatii poate consulta toate licentele achizitionate de-a lungul timpului prin licentierea de volum in Volume Licensing Service Center.

Volume Licensing Service Center – este site-ul sau aplicatia online prin care se pot gestiona licentele de volum si eventualele beneficii aditionale. Inregistrarile de pe acest site pot constitui dovada de licentiere atunci cand se pierde documentul original furnizat de reseller.

Accesul la acest site si la licentele companiei se face pe baza unui Windows Live ID personal – fostul .NET Passport. Trebuie sa cunoasteti si identificatorii Authorization Number ce corespund contractelor Open License.

Folositi site-ul VLSC pentru a:

 • Crea si intretine vizualizari personalizate ale achizitiilor Open precedente;
 • Primi confirmari electronice ale existentei licentelor de volum;
 • Revizui drepturile si conditiile fiecarui contract in parte;
 • Accesa Product Key-urile asociate licentelor Open;
 • Descarca kit-urile de instalare ale produselor;
 • Activa eventualele beneficiiSoftware Assurance asociate contractului Open in functie de produsele achizitionate.

Dovada licentierii

Dovada licentierii in cazul unui contract Open License se face prezentand, cumulativ:

 • Confirmarea electronica a comenzii nominale – Order Confirmation – care se primeste pe email de la centrul operational de suport, pe adresa de business a clientului
 • Factura de achizitie de la reseller si dovada platii

Va informam ca in cadrul initiativei globale de protectie a mediului inconjurator, Digital by Choice, in contractele Open License Microsoft nu mai livreaza kit-uri media de instalare sau contracte tiparite, in format fizic.

Tot prin email, Microsoft trimite datele necesare accesarii site-ului electronic securizat VLSC unde va puteti gestiona licentele comandate, puteti descarca kit-urile de instalare, aveti acces la cheile de instalare de volum. La plasarea comenzilor clientul final trebuie sa specifice adresa de email de business asociata unui Windows Live ID, pe care o va folosi ulterior pentru a accesa site-ul.

Microsoft recunoaste inregistrarile dinVLSC drept dovezi valide de licentiere.