Pentru companiile care inca doresc sa utilizeze Windows 7, Microsoft vine in sprijinul organizatiilor cu urmatoarele modalitati de achizitie. 

Windows 7 OEM (Original Equipment Manufactured) sunt licente destinate producatorilor de echipamente de calcul sau celor care asambleaza calculatoare. Produsele software sunt preinstalate si furnizeate apoi impreuna cu calculatoarele gata pregatite pentru a fi folosite de catre utilizatorii finali. Licentele OEM sunt legate de calculatoarele pe care se instaleaza, ele nu pot fi mutate pe alte calculatoare. Astfel, licentele OEM pot fi achizitionate doar impreuna cu un desktop/notebook.

Windows 7 FPP ( Full Packaged Product) este denumirea pachetelor cu aplicatii software asa cum pot fi ele regasite pe rafturile magazinelor retail. Licentele FPP sunt destinate utilizatorilor individuali sau casnici, cel mult pentru birouri mici. Licenta FPP include kit-ul de instalare pe DVD si EULA. Produsul poate fi mutat de pe un PC pe altul, dar trebuie sa se respecte regula 1PC = 1 Licenta. Daca mutati software-ul de pe un PC pe altul, stergeti licenta de pe primul calculator.

 Windows 7 GGK ( Get Genuine Kit ) este disponibil pentru utilizarea pe PC-uri complet asamblate cu o copie preinstalata contrafacuta, piratata, ilegala sau fara licenta. Permite rezolvarea unei erori de licenta sau a unei situatii in care software-ul nu este original, intr-o maniera usoara, anonima si eficienta din punct de vedere al costului. Presupune achizitionarea de software autentic, licentiat corespunzator, cu acces la ultimele functii, securitate si suport, accesarea de update-uri, descarcari si add-on-uri premium importante si originale.

Windows 7 GGWA ( Get Genuine Windows Agreement) este acordul pentru legalizarea Windows prin licentierea de volum, destinat organizatiilor ce doresc sa elimine riscurile asociate licentierii incorecte. Contractul se semneaza pentru minim 5 licente, fara limite superioare. Licentele achizitionate prin GGWA sunt perpetue si au drept de downgrade. Suportul media de instalare nu este inclus! Pentru versiunea curenta, kit-ul poate fi achizitionat separat, contra cost. Este suficient un singur kit pentru toate PC-urile licentiate prin GGWA, folosind o singura cheie de volum VLK. Licentele GGWA nu includ eticheta COA.

 Windows 7 OVS  (Open Value Subscription)  poate fi folosit doar achizitionand Windows 8 in OVS , contract in care, dreptul de downgrade este inclus. OVS este modalitatea de inchiriere de software de la Microsoft. Contractul se semneaza pe o perioada de 3 ani. La sfarsitul acestei perioade, clientul are optiunile de a prelungi contractul, de a achizitiona licentele perpetue sau de a renunta cu totul la software-ul inchiriat. Pe toata perioada contractului, clientul are acces la cele mai noi tehnologii, abonamentul de Software Assurance fiind inclus in program.

Atentie! Windows 7 nu mai este disponibil in licentierea de volum Open License!

 Mai multe detalii despre modalitatile de licentiere pot fi solicitate consultantilor de vanzari Softline la adresa de email sales@softline.ro sau telefon 021 387 3440 sau vizitand site-ul Microsoft.