X  Inchide

Comanda Rapida

  1. *
  2. *
  3. Alegeti metoda preferata de contact:
  4. *
  5. Abonare la newsletter:
  6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

ERP

3 probleme legate de implementarea ERP

ERP

Solutiile ERP incearca sa integreze toate departamentele si functiile dintr-o companie intr-un singur sistem care poate servii toate nevoile lor in parte. Daca doriti implementarea ERP in cadrul companiei dumneavoastra trebuie sa fiti constienti ca nu o sa se termine intr-o clipita.

Daca aveti asteptari nerealiste in ceea ce priveste timpul de implementare, atunci o sa fiti dezamagiti. Este important sa nu va concentrati atentia pe durata de implementare, ci sa intelegeti de ce aveti nevoie de ERP si cum o sa-l folositi ca sa va imbunatatiti business-ul dumneavoastra. Eforturile reale de transformare ERP dureaza de obicei intre unu si trei ani.

De cele mai multe ori se identifica 3 probleme care sunt trecute cu vedere:

  1. O solutie ERP nu inseamna un sistem de tranzactii aleatorii. Solutia trebuie sa completeze in mod direct suita de tranzactii si dumneavoastra trebuie sa le definiti in propriul context business si sa va asigurati sistemul ERP dorit la capacitate maxima.
  2. In cazul in care nu gestionati corect migrarea datelor si nu este tratat cu atentie, implementarea dumneavoastra se poate sfarsi inainte de a incepe. Se poate intampla ca datele din vechiul sistem sa fie integrate in cel nou si realizati ca nu aveti date corecte.
  3. Trebuie sa va asigurati ca procesele dumneavoastra business sunt acoperite si integrarea cu alte sisteme este clar definita si functionala. Este recomandat sa efectuati teste initiale pentru a va asigura ca in momentul cand porniti ERP-ul, solutia dumneavoastra este pregatita sa suporte procesele de business.

Consultanta este foarte importanta atunci cand vine vorba de implementarea unei solutii ERP din cauza timpului si costului asociat.

Solutiile ERP in cloud vor „exploda” abia peste 2-3 ani

Potrivit DailyBusiness mai multi manageri din Romania sunt inca neincrezatori in ceea ce priveste siguranta si confidentialitatea datelor in cloud. Solutiile ERP gazduite in cloud au multe avantaje pentru firme: reduc la minim investitia initiala (intrucat nu mai sunt necesare cheltuielile cu achizitionarea de hardware si licente), costurile uzuale sunt mici (se plateste de obicei lunar, per utilizator) si total predictibile.

Cititi articolul complet aici: http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/solutiile-erp-in-cloud-vor-exploda-abia-peste-2-3-ani-87525/

CRM va fi prioritatea nr.1 in achizitiile IT in 2013

Conform unui studiu Gartner, prioritatea numarul 1 in materie de achizitii IT in acest an o va constitui software-ul din categoria CRM, urmata de ERP si suite office.

Motivul pentru aceasta crestere in interesul acordat aplicatiilor CRM rezida „in concentrarea companiilor pe retentia si satisfactia clientilor, precum si in nevoia de atragere a noilor clienti. Cerintele determinate de tehnologiile mobile si sociale alimenteaza la randul lor deciziile de achizitie de software CRM, dispozitivele mobile fiind un factor predominant in acesta schimbare chiar mai mult decat retelele sociale” (Gartner).

De altfel, Salesforce.com, cel mai mare producator independent de software CRM din industrie, si-a regandit recent campania de marketing in jurul temei „companii orientate catre clienti” mizand pe ideea ca noile tehnologii au ca scop sustinerea companiilor in dezvoltarea unei relatii continue si substantiale cu clientii lor, spre diferenta de simpla urmarire a lead-urilor de vanzari si derularea campaniilor de marketing.

Intre timp, ERP a devenit prioritatea numarul 1 in spatiul est european si in regiunea Asia-Pacific, alimentat de cresterea in noi utilizatori precum si de faptul ca ERP este indeaproape asociat cu industria de manufactura ce constituie un segment decisiv in aceste regiuni.

Cititi tot articolul aici.

De ce ERP?

Implementarea unui sistem ERP (sistem de planificare a resurselor intreprinderii) are un impact major asupra gestionarii afacerii dumneavoastra. Un sistem ERP va ajuta in structurarea deciziilor de management prin furnizarea de rapoarte cu un grad ridicat de acuratete, timp de raspuns rapid, dar si un mod de organizare relational al datelor. Istoria sistemelor ERP dateaza din anii 1960 cand acest tip de aplicatie software era folosit cu preponderenta pentru asistarea procesului de productie. Primul produs de acest tip a fost MRP (Material Resource Planning).

Desi utile in activitatea de productie, aceste aplicatii nu isi extindeau functionalitatile si spre alte zone de interes pentru o intreprindere precum contabilitate, resurse umane, vanzari.

Decizia finala de a  implementa o solutie ERP, care sa va eficientizeze operatiunile si sa aiba un impact major in consolidarea afacerilor dumneavoastra pe termen lung, este o decizie strategica.

Domeniul aplicatiilor software de tip ERP este extrem de vast. Solutiile “standard”, care va atrag cu timpi de implementare de cateva zile si costuri initiale reduse, nu sunt deloc o optiune, pentru ca va blocheaza in ceea ce priveste cele mai importante aspecte: flexibilitatea de a genera business asa cum stiti mai bine si agilitatea in a va adapta sistemul informatic la schimbarile pietei. Apelati la oameni care sunt certificati in implementarea de solutii ERP, cu expertiza relevanta pe industria dumneavoastra, capabili sa inteleaga nevoile organizatiei dumneavoastra si sa faca orice pentru a va construi o solutie completa.

Exista 5 motive principale pentru care companiile implementeaza ERP.

Primul dintre ele este integrarea financiara a informatiilor. Atunci cand CEO-ul incearca sa inteleaga performanta companiei el poate da peste versiuni diferite ale adevarului. Departamentul de finante raporteaza un venit si departamentul de vanzari raporteaza alt venit, fiecare departament avand o versiune bazata pe contributia proprie. ERP creeaza o versiune a adevarului care nu poate fi pusa sub semnul intrebarii pentru ca toti angajatii folosesc acelasi sistem.

Al doilea motiv consta in integrarea cererii clientului. Sistemul ERP centralizeaza cererea clientului  din momentul in care reprezentantul de relatii cu clientii o primeste pana cand produsul este dat spre livrare si departamentul de finante trimite factura. Prin localizarea informatiilor intr-un singur sistem, spre deosebire de a-l dispersa in diferite sisteme care nu comunica intre ele, companiile pot tine evidenta comenzilor mai usor.

Standardizarea si marirea vitezei procesului de manufactura este un alt motiv pentru care companiile aleg sa implementeze un ERP. Comapaniile din industria de productie descopera adesea ca multiple unitati utilizeaza acelasi instrument folosind diferite metode si sisteme. Sistemele ERP vin cu metode standard pentru automatizarea catorva pasi din procesul de productie.

Reducerea inventarului este de asemenea un avantaj adus de ERP pentru companii. ERP ajuta procesul de productie sa mearga mai bine si imbunatateste vizibilitatea procesului de indeplinire a comenzii.

Nu in ultimul rand, standardizarea informatiilor HR este un motiv bun pentru a implementa un ERP. In companiile cu multe  unitati, este posibil ca departamentul de resurse umane sa nu aiba o metoda simpla  de a monitoriza timpul pe care angajatii il petrec muncind sau de a le comunica acestora detalii cu privire la beneficiile oferite de companie. ERP poate rezolva aceasta problema.

Pentru o utilizare fara probleme a sistemului ERP, fiecare utilizator din compania dumneavoastra trebuie sa urmeze un curs de pregatire intens. Programul ideal trebuie axat pe beneficiile  strategiei ERP, avantajele unei solutii software de gestiune a resurselor, dar si explicarea in detaliu a functionalitatilor.

Cel mai important atunci cand implementati o solutie ERP este sa nu va asteptati sa atingeti din prima luna de la implementarea solutiei eficienta operationala a liderilor din industrie. Procesul dureaza luni de zile, in care angajatii dumneavoastra se adapteaza si constientizeaza beneficiile aplicatiei.