X  Inchide

Comanda Rapida

  1. *
  2. *
  3. Alegeti metoda preferata de contact:
  4. *
  5. Abonare la newsletter:
  6. Catalogul nostru de software, hardware si servicii se adreseaza in exclusivitate persoanelor juridice si PFA.
 

Cloud

Posibilitati noi de control si vizibilitate in solutia G Suite

DLP for G Suite

Soliția cloud G Suite de la Google oferă întreprinderilor beneficii semnificative și oferă echipelor lor o libertate care este la fel de mare ca și ambițiile lor. G Suite sprijină astfel de afaceri din întreaga lume, cu suita unificată de aplicații inteligente. Astăzi, mai mult de 3 milioane de întreprinderi se bazează pe G Suite pentru comunicare și colaborare mai ușoră.

Oferim un control sporit și o vizibilitate atunci când se protejează activele sensibile, deoarece este o preocupare de top în lumea de astăzi. Din acest motiv oferim clienților functionalități noi în G Suite cum ar fi:

  • Acces control mai puternic pentru administratori
  • Mai multe funcții de prevenirea pierderilor de date (DLP) pentru Google Drive, DLP pentru Gmail, și S / MIME pentru Gmail
  • Mai multe instrumente de analiză și prognozare prin conectarea BigQuery cu Gmail

Gestionarea accesului la dispozitivele și sistemele G Suite.

În 2011, am introdus verificarea în 2 pași pentru protecție suplimentară atunci când utilizatorii se conectează în conturile lor Google. Cu verificarea în 2 pași, administratorii pot opta pentru utilizarea chei de securitate, care sunt atât mai ușor pentru utilizatori și mai sigure împotriva atacurilor comune (phishing) decât alte metode. Cheile de securitate se conectează direct la un laptop sau cu un dispozitiv mobil utilizând Bluetooth sau NFC, în loc de a primi un cod prin text. Astăzi, noi adăugăm capacitatea de a pune în aplicare administrarii acestei măsuri prin restricționarea de conectare numai utilizatorilor cu o cheie de securitate. Administratorii vor fi, de asemenea, capabil se gestioneze implementarea chei de securitate și pentru a vizualiza rapoarte de utilizare.

 Controlul modului în care datele sunt distribuite în afara G Suite.

Prevenirea pierderilor de date (DLP) pentru Google Drive: În 2015, am lansat DLP pentru Gmail cu, recunoaștere OCR cu reguli ușor de setat. Astăzi, extindem DLP Google Drive, ceea ce face chiar mai ușor pentru administratori de a asigura securitatea datelor sensibile, de a controla ce conținut poate fi stocat și pentru a proteja utilizatorii de la schimbul de informații confidențiale în mod accidental în exterior. Protecția DLP G Suite depășește DLP standard cu reguli ușor de configurat și de recunoaștere OCR a conținutului stocat în imagini astfel încât administartorii pot pune în aplicare cu ușurință politici și să controleze modul în care datele sunt partajate.

DLP for G Suite

S / MIME pentru Gmail: Când vine vorba de securitate Gmail, există zeci de măsuri de securitate care rulează în spatele pentru a asigura siguranța comunicării, și sprijinim autentificarea standard în industrie pentru a ajuta la combaterea spoofing de e-mail. Din păcate, alte servicii de e-mail cu care se face schimb de email-uri nu tot timpul au posibilități de a lua măsuri similare pentru a proteja datele. De aceea, noi oferim o protecție suplimentară, oferindu-vă opțiunea de a aduce propriile certificate de criptare S / MIME. Administratorii vor fi în măsură să pună în aplicare S / MIME utilizare și pot stabili reguli DLP în funcție de nevoile specifice unitare de organizare.

Înțelege comportamentul angajaților și activitatea acestora

Gmail loguri + integrare BigQuery: Logurile Gmail conțin informații valoroase care pot ajuta administratorii se diagnostice problemele sau de a estima perspective. Astăzi, facilitând analiza logurilor Gmail cu o integrare BigQuery preconfigurate astfel încât administratorii pot rula interogări sofisticate performante personalizate, analizînd datele lor și pentru a construi dashboards personalizate.

BigQuery integration for G Suite

Provocari in securitatea informatiilor

Information Security

Securitatea informatiilor trebuie sa evolueze de la un simplu proiect IT la esenta practicilor dumneavoastra de business. Protectia datelor companiei dumneavoastra nu trebuie sa se bazeze pe solutii de compromis.

Trebuie sa cantariti nevoia de protectie si nevoia de a conduce o afacere. Securitatea informatiilor trebuie integrata in toate dimensiunile afacerii de la tehnologie si procese pana la comportamentul angajatilor. Succesul afacerii dumneavoastra depinde de planul de securitate IT si de strategia companiei de gestionarea riscului. Iata mai jos cateva din programarile majore in securitatea informatiilor in acest an.

Serviciile mobile si cloud sunt in crestere. Cum o sa va adaptati programele de securitate a informatiilor existente pentru a fi la curent cu schimbarile tehnologice si business?

BYOD(Bring Your Own Device): device-urile portabile si conectabile wireless sunt peste tot. Pana in 2018, 70% din utilizatorii profesionisti mobile isi vor desfasura munca pe device-uri „smart”.

Cloud:  Aveti un plan de rezerva in cazul unui esec al furnizorului? O sa va adaptati politicile de securitate la cloud?

Mobiliate: Sunteti pregatiti pentru a face audit device-urilor mobile? Datele de pe smartphone nu sunt intotdeauna securizate. Secure Web Gateway (SWG) este o solutie de securitate critica pentru device-urile mobile.

Pentru mai multe detalii cititi articolul complet aici: http://www.gartner.com/technology/topics/information-security.jsp

Sursa foto.

Intrebari frecvente legate de tehnologia cloud

Pentru majoritatea companiilor cloud-ul reprezinta inca un mister. Multe companii se intreaba daca au nevoie de el. Mai jos tratam cateva dintre intrebarile ridicate de catre un numar mare de oameni din domeniu si incercam sa elucidam misterul.

Cine plateste? Compania desigur, dar responsabilul IT este cel care cantareste avantajele si dezavantajele implementarii cloud in companie si apoi cere achizitionarea.

Este tehnologia cloud mai ieftina decat software-ul on premise? Aici parerile sunt diferite. Multi sunt de parere ca plata lunara de inscriere pentru ceva ce nu detii nu este rentabila. Dar in eventualitatea unei caderi de sistem, unei baze de date compromise sau chiar unui disk stricat ce puteti face? Cum va continuati activitatea cand stiti ca datele dumneavoastra au fost corupte? Backup-ul bazelor de date pe cloud este nu numai cea mai sigura metoda, dar si cea mai rentabila.

Sunt datele mai in siguranta in cloud decat on premise?  Datele dumneavoastra sunt cu siguranta bine pazite in cloud. Provider-ul de servicii cloud are angajati specializati in protocoluri de securitate care sunt pregatiti pentru orice forma de atac de securitate. Este posibil ca responsabilii dumneavoastra pentru securitatea datelor sa nu fie pregatiti 100% pentru intruziuni de sistem sau pentru anumite scenarii.

In fond, decizia de a utiliza sau nu tehnologia cloud este a dumneavoastra, iar pentru a decide inteligent trebuie sa luati in calcul toate intrebarile si riscurile care pot aparea din punct de vedere al tehnologiei in companie.

Cert este ca sistemul cloud nu mai trebuie sa fie un mister, ci o optiune care merita luata in calcul atat din punct de vedere al securitatii datelor, cat si atunci cand vine vorba de rentabilitate.

UE sustine ascensiunea cloud computingului

Conform unui studiu Gartner, PC-urile vor iesi in anii care urmeaza din peisajul profesional al mediului business la nivel global, urmand o adevarata schimbare de paradigma, mai exact ascensiunea cloud computingului. Atat in mediul profesional, cat si in ceea ce priveste aplicatii folosite in timpul liber, precum Facebook, Google Drive sau Hotmail, cloud devine un sinonim operativ pentru mult mai generalul termen Internet: Internetul dincolo de sursa de informare, Internetul ca instrument de lucru.

Acesta ascensiune promite sa aduca numeroase schimbari operative, economice si de infrastructura care vor redefini radical modul in care companiile percep politicile interne, confidentialitatea datelor, achizitiile IT si, la urma urmei, si arhitectura unui birou prin disparitia camerelor care gazduiesc servere. Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene, declara ca „in viitor, cloud computing ar putea lua proportii uimitoare, transformand in aceeasi masura peisajul business, guvernamental, cat si privat. Afacerile mici vor beneficia de servicii IT ieftine si flexibile; consumatorii de peste tot vor avea acces la o platforma unde isi vor putea stoca si accesa fotografiile, muzica si filmele, iar noi toti vom avea acces la servicii publice intergrate, eficiente si usor de folosit”. Kroes mai estimeaza ca ascensiunea va atinge apogeul in urmatorii zece ani, pana in 2020 fiecare dintre noi, indiferent de sector, public sau privat, mediu business sau personal, vom avea acces generalizat la servicii cloud.

Revenind la momentul de fata, exista inca o retinere cu privire la folosirea acestor servicii, in special vizavi de politicile de confidentialitate si de protectie a datelor de business si personale. De multe ori apare intrebarea „sunt in siguranta datele companiei mele (sau datele mele personale) stocate in cloud-ul public?”. Solutia momentan este implementarea, pentru companii, a unui cloud privat, strict pentru compania in cauza. Dincolo de aceasta, diferenta principala dintre impresia generalizata despre Internet, unde totul este permis, descentralizat si accesibil, si cloud-ul public ca sistem de stocare, managemenent si transfer de date cu caracter privat consta in politicile de reglementare care trebuie sa se axeze mai mult ca oricand pe consolidarea increderii in acest mediu. Aici este pariul cel mai mare vizavi de viitorul ascensiunii mediului cloud ca inlocuitor eficient din punct de vedere al costului, capacitatilor tehnologice etc. pentru device-urile deja clasice, precum PC-urile si serverele.

In momentul de fata, reglementarile pentru politicile de cloud sunt pe agenda Uniunii Europene sub titulatura „Valorificarea potentialului cloud computing in Europa”. Rezultatele pentru 2012 si previziunile pentru anul urmator pentru piata PC-urilor si laptopurile detecteaza o scadere constanta in achizitii, in detrimentul device-urilor mobile, iar politicile de companie pentru BYOD devin in acest context din ce in ce mai flexibile. In aceste conditii, interesul UE de reglementare a mediului cloud netezeste calea catre impunerea solutiilor cloud, SaaS si de virtualizare in companii de orice talie, cat si in viata noastra privata.

 

Sursa foto: http://blogs.ec.europa.eu/neelie-kroes/tag/cloud-computing/

 

Softline câștigă marele premiu „Cloud 2012” la conferința SaaS Digital October

La ceremonia care a avut loc la Moscova, Softline a primit pentru proiectul Softcloud Marele Premiu din cadrul evenimentului Digital October, la categoria Cloud 2012, distincție care este acordată companiilor și proiectelor ce promovează dezvoltarea tehnologiilor SaaS în Rusia.

Scopul competiției este de facilita dezvoltarea de infrastructuri high-tech inovatoare pentru IMM-uri în Rusia și de asemenea de a descoperi echipe noi și talentate de IT ce pot crește nivelul de atractivitate al pieței IT&C din Rusia.

În cadrul companiei Softline, care operează în domeniul tehnologiei informației de peste 19 ani, proiectul Softcloud este relativ nou. În ultimii ani, am observat o creștere în interesul pentru cloud computing, în ciuda tendinței de anul trecut de a acord atenție mai degrabă către segmentul IaaS. Am conceput platforma Softcloud ca un instrument convenabil de afaceri menit să ajute companiile să migreze ușor și eficient către platforma cloud. (…) Înțelegem că în momentul de față este crucial pentru o companie să se adapteze rapid la orice schimbare din piață și că, de asemenea, un element decisiv pentru succesul unei afaceri este flexibilitatea și dinamismul. Implementarea acestor caracteristici particulare împreună cu o platformă de încredere și înzestrată cu o securitate crescută au fost liniile directoare pentru proiectul Softcloud, a declarat Sergei Borovikov, din partea companiei Softline.

Softline promovează în mod proactiv tehnologia cloud de peste 5 ani. Softcloud este cel mai important și de succes proiect de infrastructură destinată clienților corporate și merită din plin acest premiu, a afirmat Sergey Grebennikov din partea comitetului organizatoric Digital October.