IT Metrics

Va masurati incontinuu investitia IT? In fiecare an, Gartner efectueaza o analiza globala a cheltuielilor IT a organizatiilor din intreaga lume.

Cheltuielile IT includ, dintr-o perspectiva a resurselor, hardware, software, personal (training, beneficii, deplasari etc.), outsourcing (servicii IT externalizate, cum ar fi consultare, transmisii date si voce), disaster recovery si costul asociat prin sustinerea IT-ului din cadrul companiei. De asemenea, este inclus si costul facilitatilor folosite de personalul IT, inclusiv spatiul unde sunt birourile, mobila, electricitatea, mentenanta, securitate si papetarie.

Rezultate:

  • O crestere de 4% a cheltuielilor in 2012,
  • Se estimeaza o creste de 2.9% in 2013 fata de 2012.

Cresterea estimata este in functie de regiune:

  • CIO din EMEA si America de Nord se asteapta la o crestere a bugetelor IT mai moderata, 2,8% respectiv 1,9%,

S-a descoperit ca, de asemenea, cresterea mediei globale pe  departament ascunde variatii pe industrii. Datorita actualului climat economic din lume, IT-ul este folosit din ce in ce mai mult ca un diferentiator competitiv. Cum va cheltuiti bugetul si cum luati decizii constituie factori cheie in declansarea acelui diferentiator.

Conform aceluiasi studiu Gartner ce vizeaza trend-ul cheltuielilor IT, 55% din bugetele globale IT  vizeaza infrastructura si operatiile, 33% sunt destinate aplicatiilor si 12% reprezinta cheltuieli totale IT (cea mai buna estimare la finalul perioadei de 12 luni a bugetului).

Multe eforturi de optimizare IT nu functioneaza datorita inabilitatii de a recunoaste importanta unei abordari holistice. Ideile tind sa fie unidimensionale si evaluate fata de potentialul lor de a micsora costul, dar fara a intelege clientul, factori competitivi si operationali sau abilitatea organizatiei de a executa.

Pentru o analiza mai detaliata in IT Metrics, vizualizati documentul de aici.